Магазин Молец Копривщица

петък, 27 февруари 2009 г.


Тъжно коте,родено в България...

четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Защо не сме социалисти


Българите дишат най-мръсния въздух в Европа. Това признание е записано в стратегия за опазване на околната среда до 2018 г., която е изготвена от екоминистерството. Предстои документът да бъде одобрен от правителството следващата седмица, обясниха оттам, съобщава вестник "24 часа".

понеделник, 23 февруари 2009 г.

Ти!Още ли не си емигрирал ?!

Инструкциите за живота през новото хилядолетие от Далай Лама.

1. Имайте предвид , че голямата любов и големите постижения включват и голям риск.

2. Когато губите, не губете и урока.

3. Спазвайте правилата: Уважение към себе си, уважение към другите и отговорност за всички действия.

4. Помнете, че когато не получавате това, което искате, понякога е голям късмет.

5. Научете правилата, за да знаете как порядъчно да ги нарушавате.

6. Не позволявайте малък спор да руши голямо приятелство.

7. Когато осъзнаете, че сте направили грешка, предприемете действия да я поправите.

8. Всеки ден прекарвайте известно време сам със себе си.

9. Бъдете отворен за промени, но не се отказвайте от ценностите, в които вярвате.

10. Помнете, че понякога тишината е най-добрият отговор.

11. Живейте добър, почтен живот. Когато остареете и се върнете назад във времето, ще се насладите отново на преживяното.

12. Нека атмосферата на любов в дома Ви е в основата на Вашия живот.

13. В споровете с хората, които обичате, говорете само за конкретната ситуация. Не намесвайте миналото.

14. Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие.

15. Бъдете внимателен със земята.

16. Веднъж в годината посетете място, на което никога не сте били преди.

17. Помнете, че най-добрата връзка е тази, при която любовта Ви един към друг е повече от нуждата да сте заедно.

18. Съдете за Вашия успех по това, от което трябва да се откажете при постигането му.

19. Приемайте любовта и готвенето безразсъдно.

неделя, 22 февруари 2009 г.


Пуйчета пуйчат....

NEW-ML ETEM


Емел Етем Тошкова-министър на държавната политика при бягства от аварии !!!

събота, 21 февруари 2009 г.

Яне Янев-action !!!

Защо не сме социалисти

петък, 20 февруари 2009 София

Българите умират най-млади в Европа. Шокиращата статистика оповести днес експертът от социалното министерство Емилия Войнова по време на конференция по проблемите на демографията, проведена по-рано днес в БАН.

Средната продължителност на живота на жените у нас е 76,3 години срещу средно 82,4 за жителките на останалите държави-членки на ЕС, посочи Войнова.

При мъжете показателите са дори по-ниски - у нас представителите на силния пол живеят средно 69,2 години, а в останалата част на Стария континент - 76,7 години.

вторник, 17 февруари 2009 г.

Българската коалиция.

Защо не сме социалисти

Българската държава е изгубила около 4 млрд. лв. от невнесен ДДС по време на 4-годишното управление на БСП и тройната коалиция, съобщи икономистът Кольо Парамов.
Вторник, 17 Февруари 2009

Българския преход.


И Маргина,и Мургина,и Маргарина...


понеделник, 16 февруари 2009 г.

СТАРИЯТ КАМЕНЕН КРЪСТ

Държавникът е лек човек -
по навик шмекерува.
А журналистът с кош лъжи
главата ти надува.
Затуй си трай и остави
съседа да гласува,
рече юнакът със златната броня
под стария каменен Кръст.Понеже двете ни епохи
се раждат сред помия,
не знаем кой е тук нещастник
и кой е късметлия.
В съюз, Безумие и Блясък
творят неразбория,
рече юнакът със златната броня
под стария каменен Кръст.Актьор без музика в гласа -
това пък най ме пени.
За пo човек го имат, щом
се тътри, хъхре, стене.
Не знаят що за плащ обвива
тържествените сцени,
рече юнакът със златната броня
под стария каменен Кръст.

Уилям Бътлър ЙейтсПревод: Владимир Трендафилов

Голямото източване!!!

петък, 13 февруари 2009 г.

MasonsРуски паметник' в София е първият паметник, построен в столицата на освободеното от османско владичество Княжество България. Паметникът е издигнат на 29 юни 1882 година със средства, събрани от руския народ. Не е известен проектантът, но предположенията са за архитект Вокар (проектирал паметници в Добрич, Плевен, Разград, Свищов и др.) или академик В. Йосифов Шервурд (автор на проекти за паметници в Плевен). Паметникът представлява обелиск: четиристенна пирамида с пресечен връх над постамент от три стъпала.


Още тук забелязваме приликата с масонските обелиски по света, Rizal Monument, Washington Monument и др.


Другата символика ,,пресечения връх” на обелиска в София ни подсеща за банкнотата от един долар на чиито гръб е изобразена пресечена пирамида, над която господства триъгълното око на "Великия архитект на Вселената", както е прието да се изобразява върху документите на масонските ложи.

На плочата от западната страна има надпис- „Не намъ. Не намъ, а имени твоему. 1877 — 1878“.Тук съзнателно или не, е допусната грешка.Това е цитат от Библейските Псалми,глава 115-,, Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си”.Който е девиз на рицарите тамплиери. От източната страна на обелиска стои мраморен релеф на руския държавен герб и руския военен орден за храброст „Свети Георги“ (Георгиевски кръст),който е един от символите на кръстоносците.

ПАТРИОТ

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
залага си и жената.


И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
изяда си и месата.


Христо Ботев

Аман от Левици!

вторник, 10 февруари 2009 г.

понеделник, 9 февруари 2009 г.

Стани Премиер

Правила За да загуби голямата сума от един милиард евро,участникът трябва да е роден в Украйна и да премине през първоначалната игра ,,Най –корумпираният печели,,.тоест трябва да разпредели с партньорите си всичко откраднато в края на годината.Победителят става министър- председател.Има 12 въпроса на който той не трябва да отговаря.Всеки не-отговор му носи загуба от хиляди евро.
По времето на шоуто играчът може да използва три жокера, които да му помогнат да съсипе държавата която му се е паднала.
50/50-При този жокер БСП автоматично избира с кой ще краде.
ПОМОЩ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ-При този жокер играчът има право да види колко играчи от ре-публиката са оцелели.
Обади се на Дознател-При този жокер виждаш че си обречен.
За да участвате в играта изпратете SMS с кратък текст SOS….Ако не ви е страх.

Георги Седефчов Първанов

Георги Седефчов Първанов е български политик и настоящ президент на Република България.Преди да стане държавен глава той е историк към Института по история на БАН, нещатен сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима Гоце, а впоследствие - председател на Българската социалистическа партия (1996-2001).Доклад на Специалната комисия на Организацията на обединените нации (ООН) относно машинациите със средствата по програмата „Петрол срещу храни“ уличава във взимане на подкупи от режима на Саддам Хюсеин ръководената (през 1998 г.) от Първанов БСП и близки до нея фирми.Комисията по досиетата установява официално неговата принадлежност към ДС в периода 1989–1993, като става ясно, че Първанов изрично е демонстрирал желание за сътрудничество.Това разобличава Първанов в лъжа, защото по време на предизборната му кампания за втори мандат той изрично декларира, че не е знаел, че работи за тайните служби.На 5 март 2008, няколко дена след пожара във влака София - Кардам, в регионалния вестник Струма излиза информация, че на 1 март Георги Първанов е бил на специално организирана за него ловна дружина в околностите на Симитли.Има мнения, че ловът който се е състоял край Симитли на 1 март е бил незаконен, тъй като според правилника за приложение на закона за лова организирането на хайки за вълци е забранено в периода от 1 февруари до 30 септемврилСлед разкрития за връзки с престъпността по най-високите етажи на МВР и много обвинения срещу самия министър на вътрешните работи – Румен Петков, Първанов заявява, че в президентството не е постъпила информация по случая и че той бил целенасочено изолиран, а няколко дни по-късно заема позиция, че Петков може да реформира системата и проблемът е в липсата на доверие в МВР сред обществото.Това става само ден преди показното убийство на писателя Георги Стоев (7.04.2008), който в предаване на Би Ти Ви – „Сеизмограф“ със Светла Петрова – седмица преди това също обвинява Петков (и други) във връзки с престъпността.По време на посещението си в Москва през февруари 2009, Първанов моли новоизбраия руски партиарх Кирил I за намеса в разкола на българската православна църква. С тази си постъпка, Първанов незачита българската конституция, с която българската държава и институции се задължават да спазва принципите на религиозна неутралност и паритетност.Президентът Първанов, подобно на предишните президенти, на Министерския съвет и на самите депутати през време на първия си мандат не е използвал правото си да предложи на Народното събрание насрочване на референдум.

Симеон Борисов Сакскобургготски

Симеон Сакскобургготски е 62-рият министър-председател на България начело на 85-тото правителство на България.В официалната му биография на сайта на Министерския съвет (докато го оглавява) липсва информация с какво се е занимавал от 1962 г., когато се оженва, до 1996 г., когато идва за пръв път в България.Идвайки обаче в България през 2001 за участие в парламентарните избори, както и през мандата на неговото правителсвтво, неведнъж бива повдиган въпросът, има ли и паспорти, издадени от други държави. Естествено е, че политическите му врагове се досещат че все трябва да е имал някакъв паспорт, с който да е пътувал. Един от синовете му призна в интервю, че семейството му е ползвало италиански дипломатически паспорт по линията на майка си, като временно решение. По-късно стана ясно, че му е бил издаден и испански паспорт, но не като на испански гражданин.
До момента не са представени доказателства за наличието на двойно гражданство. Министър-председателят на България по конституция не може да има такова. Ако се докаже, че Симеон е имал двойно гражданство към момента на поемането на функциите на премиер, това може да има непредвидими последици за легитимността на много дипломатически и държавнически актове на Република България през XXI в.През юни 2006 г. името на екс-премиера е замесено в скандал, който според италианските медии даже щял да "промени политическата ситуация в България". Името на бившия министър-председател е замесено в предполагаеми корупционни схеми на арестувания в Италия негов първи братовчед принц Виктор-Емануил Савойски, обвинен в престъпно сдружение с цел корупция на държавни служители, измами и използване на проститутки.В момента Симеон Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са отново собственици на част от недвижимите имоти които са притежавали до 1946 година изчислявани от някои на стойност около 160 млн. евро. (вкл. 2100 хектара гора в района на зимния курорт Боровец). Между тези имоти са резиденция "Врана" и ловна хижа "Царска Бистрица".През март 2006 г. е създадена специална парламентарна комисия за разследване на реституцията на т.нар. "царски имоти". Тази комисия и партиите повдигат въпроса за царските имоти, но поради необходимостта на управляващата коалиция БСП, НДСВ, ДПС да си осигури стабилност на управлянието, въпроса за незаконно възстановените имоти се потулва. В замяна на това, Симеон безкритично подкрепя всяка инициатива на коалицията.

Ахмед Демир Доган

Ахмед Демир Доган e български политик!!! Агент на Държавна сигурност след 1974 година.1986 г. — поема ръководството на нелегалната организация Турско националноосвободително движение в България, за което е арестуван и изпратен в Главно следствено управление за 6 месеца и 15 дни. 1987 г. — лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници.1989 г. — осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 г. лишаване от свобода като създател на противодържавна организация.През 2004 г. е награден от президента Георги Първанов с орден „Стара планина“!!!

Сергей Дмитриевич Станишев

Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия.Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г. Избран за министър-председател на Република България в правителството на КБ, НДСВ и ДПС на 16 август 2005 г.До назначанието си за премиер не е имал трудова книжка.По време на управлението му България търпи непрекъснати критики от ЕС.

неделя, 8 февруари 2009 г.

Ferris wheel